Koningsdag 2024 in Amsterdam: dit zijn de leukste feesten en festivals

Yes! Het Oranjefeest staat op het punt om uit te barsten. Benieuwd naar de leukste feesten en festivals op Koningsdag 2024 in Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Koningsdagfeesten in Amsterdam-Centrum

Op Koningsdag zijn de feesten en festivals verspreid door de hele stad. In het centrum vinden kleinschalige en vrij toegankelijke evenementen plaats. Voor de grotere festivals moet je buiten de grachtengordel zijn. Sta je graag tussen de speakers op Koningsdag? Dan moet je die natuurlijk weten te vinden. De gemeente Amsterdam staat op een aantal plekken in de binnenstad openluchtpodia en -barren toe. Vooral de Jordaan is een bekende plek voor oranje gezelligheid, met twee podia, een line-up van coverbands en een van de leukste vrijmarkten van Amsterdam. Hier vind je alle podia in Amsterdam:

 • Amstelveld
 • Leidseplein
 • Nieuwmarkt
 • Reguliersdwarsstraat, tussen het Koningsplein en de Vijzelstraat
 • Rembrandtplein
 • Spui
 • Jordaan, op de Westerstraat en Tweede Boomdwarsstraat
 • Marie Heinekenplein

Het Koningsdagfeest in de Jordaan trekt duizenden bezoekers. Café De Blaffende Vis maakt er met een wisselend kunstwerk ieder jaar weer een spektakel van.

Oranje buurtfeesten

In veel buurten rondom het centrum geven de bewoners of horeca-ondernemers zelf een feestje op Koningsdag. In het Erasmuspark pakt het café Terrasmus ieder jaar uit met exotische snacks en Spaanstalige muziek. Het Vondelpark is op 27 april dé plek waar Amsterdamse kinderen hun zang- of acteertalenten laten zien. En de bewoners van Watergraafsmeer organiseren dit jaar weer het Bredewegfestival met een muziekpodium, barretjes en foodtrucks. Deze buurtfeesten zijn ook geschikt voor kinderen.

Festivals op Koningsdag in Amsterdam

Buiten de ring mag pas écht uitgepakt worden. Op festivalterreinen zoals de RAI, het Meerpark en WesterUnie kan je knalfeesten verwachten. Het grootste dansspektakel op Koningsdag 2024 is het Kingsland Festival in de RAI. Binnen en buiten dans je hier mee op de beats, variërend van hardstyle tot deephouse. Benieuwd naar alle feesten en festivals op Koningsdag 2024 in Amsterdam? We zetten ze hier op een rij:

 • Kingsland Festival 2024 is een grootschalig binnen- en buitenfestival in de RAI. Van 13.00 tot 21.30 uur geniet je hier van grote artiesten zoals Afro Jack.
 • Cartel Kingsday 2024 in de WesterUnie is er voor de mensen die niet weten van ophouden. Rondom het Olympisch Stadion. Een afterparty volgt in Het Sieraad: Nachtbloesem.
 • Urban Music Legends Kingsday heeft binnen- en buitenpodia met toffe urban muziek in het Rhônepark. Overdag kan je hier van 12.00 tot 20.00 uur terecht; de after gaat door tot 1.00 uur.
 • Loveland van Oranje vindt buiten in het Meerpark plaats van 11:00 tot 20.00 uur. Tickets gaan hard, waarschijnlijk zal je Ticketswap in de gaten moeten houden.

Afsluiting

Koningsdag in Amsterdam biedt een overvloed aan mogelijkheden om het feest in stijl te vieren, of je nu houdt van de intieme sfeer van de buurtfeesten of de energieke vibe van de grote festivals. Met zoveel keuze aan activiteiten is er voor ieder wat wils. Dus trek je oranje outfit aan, verzamel je vrienden en geniet van het feest der feesten in Amsterdam. Tot ziens op Koningsdag 2024!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.